Anlägg snygg trädgård

En hobby som många har är att pyssla och fixa i sin trädgård och om du är sugen på att snygga till din trädgård lagom till våren det hög tid att börja planera redan nu – och ett tips är att rama in trädgården med snygga kanter!

”Kanter kan vara extremt skötselkrävande. Gör det lätt för dig och anlägg lättskötta kanter. Det finns massor av snygga material, som inte behöver vara för dyra.”

trädgård2Citatet ovan kommer från en artikel hos tidningen Allt om trädgård där det finns en hel artikel dedikerad till att inspirera oss till hur vi kan använda kantsten i vår trädgård för att skapa en känsla av lyx när vi ramar in våra plantor. Och till skillnad från vad många tror så är detta inte ett stort projekt utan något som går relativt snabbt bara vi tar oss tid att planera trädgården ordentligt, vilket är något man kan börja med redan nu även om man inte bör börja plantera och fixa förrän till våren. Ett tips är att rita upp hur man föreställer sig att trädgården ska se ut med till exempel en gångväg, gräsmatta och platser där blommor och växter ska finnas och ramas in. Då kan man ta första spadtaget i princip direkt när snön smält bort men en god idé är att testa att lägga ut stenarna innan man sätter spaden i marken. På så vis får man nämligen en överblick av hur trädgården kommer komma att se ut och ifall något inte känns rätt kan man ändra utan att behöva fylla igen hål man då grävt upp i onödan.

Lägg stenen steg för steg

Enklaste sättet att anlägga kantsten och småsten är att göra detta steg för steg utan att slarva om man vill ha ett snyggt resultat. Hos exempelvis tidningen Vi i villa hittas en sådan guide som man kan följa. Men innan du drar igång kan det vara bra att starta arbetet med en ordentlig vårstädning med bortrensning av ogräs och annat som man inte vill ha kvar i sin trädgård.

 

Comments are closed.