Äntligen vår

Äntligen sol i detta mörka land. Enligt SMHI kommer solen att lysa veckan ut och dessutom kommer vi få njuta av 10-15 plusgrader. Och ljus är ju viktigt för ens välmående, någonting som blir allt mer uppenbart. Även inomhus, dit solen inte når, är det viktigt med ljus – och för att få det fint får man då använda sig av belysning istället för solen. Rätt belysning i hemmet är extremt viktigt även när det är vår och sol utanför fönstret och att investera i bra lampor kan vara det som gör att ditt hem går från fint till fantastiskt. Ett tips är att handla din belysning på nätet, då har du ett större utbud och även fler prisvärda alternativ. Kolla bara på Lampgallerian.se.

Rätt inredning för våren 2015

Sen är det klart att ett hem inte blir fantastiskt med endast en lampa och inga möbler. Inredning och trender är viktiga att ha i åtanke när du ordnar i  ditt hem, och det är olika trender för varje årstid. För att underlätta för dig har vi hittat två artiklar som båda listar bra inredningstrender för våren. Det handlar om Aftonbladets “Härligt Hemma” med 20 smarta tips och idéer till vardagsrummet” samt Expressens “Leva & Bo” som har tagit fram 10 tips för att få in våren hemma. Här kommer de bästa av tipsen (taget från båda tidningarna):

  • Blommor. Gula, orangea, röda, lila, rosa. Det spelar egentligen inte så stor roll vilken färg blommorna har, det viktigaste är att de finns. Blommor är det absolut lättaste (och snyggaste) sättet att få det  vårfint i hemmet.
  • Marmor och mässing. Våren (och hela årets) trendigaste material är marmor och mässing.  Ha det i möbler eller på lampor eller som detaljer.
  • Använd textil. Inred med textil som mattor, kuddar och gardiner för att visa vilken känsla du vill ha i hemmet. Det tar även bort “ekande” ljud som lägg kan uppstå i rum som inte har något tyg.
  • Förvara smart. Det blir lätt rörigt i våra hem och det bland annat gör att man har så mycket saker. Smart förvaring gör att ni kan gömma undan saker som spel, leksaker och tidningar.solros blomma

 

Comments are closed.