Att ha ett hemmakontor

Många vill arbeta mer flextidsmässigt, och ta en morgon hemma eller en eftermiddag i lugn och ro men ändå arbetandes – då kanske det behövs ett hemmakontor eller liknande för att riktigt bli effektiv. Ett hobbyrum är dessutom nog en dröm för många.

För att skapa sig en god arbetsplats hemma krävs först och främst kontorsvaror men också en bra placering i hemmet, vare sig det är i ett eget rum, i en del av ett annat rum så som vardagsrum eller sovrum eller kanske i ett uppvärmt och härligt uterum. I en artikel i VF kan vi läsa om hur man kan tänka när det kommer till just hemmakontoret, bland annat så finns det nog inget rum som belamras så mycket som detta, så det krävs en del städtid för att sedan kunna vara effektiv i sitt arbete, sedan är det ju trevligt om en har ett fönster vid sitt skrivbord som en kan titta ut genom.

Ett avskilt rum för arbete och effektivitet

Affärskvinna kvadratiskSedan beror det på vad för person det är som har kontoret, kanske är det en som gillar minimalism eller en som istället för inspiration av böcker, konst och växter om vartannat. En dörr att stänga om rummet är nog en fördel, särskilt om det är fler som rör sig hemma under tiden som en jobbar, då blir dessa mindre av ett störningsmoment för den som försöker få arbete gjort, samt mindre distraktioner att fästa uppmärksamheten vid.

Skatteverket finns det ett avdragslexikon för privatpersoner som bland annat vill ha ett arbetsrum hemmavid eller måste ha det på grund av att arbetsgivaren inte kan bidra med ett. Kraven för avdrag är att det just är ett särskilt rum som krävs för att kunna utföra arbetet samt att rummet är inrett på ett sådant sätt att det inte kan användas för bostadsändamål utan mer är ett rent arbetsrum, till exempel ett behandlingsrum för en läkare. Skatteverket har även en facebook-sida som är fylld med information.

Sedan kan ett arbetsrum även fungera som ett hobbyrum eller ett pysselrum, eller varför inte som en studie eller ateljé? Det är nog drömmen för många.

Comments are closed.