Bygg din egen skateboardramp

Vet du vad som får barnen att röra på sig och må bättre? Idrott som passar och är rolig. Till exempel skateboard. Bygg din egen ramp med tross!

Gillar du eller kanske dina barn att åka skateboard? Har ni plats på gården är det perfekt för att med tross bygga en helt egen skateboardramp. Det är som lego för vuxna att sätta ihop och har ett stort urval av hörn och belastningskrav. Perfekt för den som vill bygga något stort och för den som bara vill bygga något litet. Det är även bra för den som vill att ens barn ska röra på sig lite mer och inte titta så mycket på skärmar.

Tross till skateboardramp får barnen att röra på sig

Barn rör på sig alldeles för lite i dag i jämförelse med bara för några år sedan. I en artikel i Dagens Industri går det att läsa om hur alla sitter mycket mer idag än för bara några år sedan. Sedan år 2000 har hela befolkningens stillasittande ökat från 25 timmar i veckan, till hela 50 timmar. Alla rörelseaktiviteter har vidare sjunkit och vi rör oss mindre på arbetet, på fritiden, på resor och vi tränar dessutom mindre – trots allt snack om träning och hälsa som sker i sociala medier. I Sverige är barn fysiskt inaktiva hela 69 procent av sin vakna tid och inaktiviteten ökar när barnen börjar i skolan. Skolgymnastiken kompenserar heller inte stillasittandet utan innehåller generellt 15 minuters fysisk aktivitet, för att sedan ha vila av olika slag.

WHO rekommenderar vidare 60 minuters måttlig fysisk rörelse per dag för barn och då räknas utomhuslek, bollspel, gång och träning. Minst tre gånger i veckan ska barnen dessutom öka intensiteten och komma upp rejält i puls, att jämföra med ett löppass. Då kan skateboard och andra roliga grejer öka aktiviteten hos barn, och då menas inte elektriska skateboards som det skrivs om här.

Comments are closed.