Döp ditt barn efter topplistan

Dags för dop? Om du väljer att döpa ditt barn efter topplistan 2016 är det bland annat Alice, Lily eller Oscar du ska satsa på. När namnet sedan är bestämt är det dags att kika på tårtor, dopklänning och en gästlista.

dopVanligtvis är dopet en speciellt högtid för familjer med nyfödda barn där man genom ett dop välkomnar personen in i kyrkan. Många följer kristen tradition med dop i kyrkan som sedan avslutas med fika, fest och presenter. I samband med kyrkligt dop ligger traditionen om att man även tilldelar barnet sitt namn. Som man skriver om på Allt om för föräldrar var de mest populära namnen att ge sina barn under 2016 Alice, Lily och Maja bland tjejnamnen. Bland killarna var det Oscar, Lucas och William som flest valde. Precis som i namntrendens mönster döptes faktiskt Prins Oscar i maj förra året följt av Prins Alexander som döptes i september.

Inför dopet

Med dop kommer många delar som ska planeras. Det är allt från att boka in en präst till att välja vilken sorts doptårta man ska bjuda gästerna på. Många brukar säga att man döper sitt barn ungefär två månader efter födseln, men det är förstås  alldeles upp till varje enskild familj. När man har valt kyrka, präst, dag och tid så är det läge att tänka på vilka gäster som ska bjuda. Har man plats för att bjuda hela tjocka släkten eller är det bara de närmaste som kommer att rymmas? Alla kanske kan komma på dopet men inte följa med på fikat efteråt, det väljer man själv efter tycke och utrymme. Det kan även vara bra att tänka på lite dekorationer till en eventuell dukning, köpa ballonger och beställa en tårta.  Något av det som många tycker är roligt och viktigt är att skaffa barnet en fin klänning till själva dopet. Det finns många fina att välja mellan, både för flickor och pojkar.

Sedan när dagen är kommen och det är dags för festen gäller det att man är på plats i tid, har förberett plats åt alla som har tackat ja till inbjudan och sedan utse någon som har ansvar för fotograferingen.

Comments are closed.