Fixa ett bröllop billigt

Det finns många sätt att ordna ett bröllop utan att det ska kosta alltför mycket pengar. Mycket går att ordna själv eller genom att ta hjälp av släkt och vänner. Ta reda på vilka i kretsen som är duktiga på att baka, laga mat, pynta osv.

Alla blivande brudpar drömmer om det perfekta bröllopet men ofta styr ekonomin vad som är möjligt att ordna. Då är det bra att tänka till under planeringsfasen, så att det på ett smidigt sätt går att knyta ihop budgeten med de önskemål brudparet har. En av de större utgifterna vid ett bröllop är oftast lokalkostnad, om planen är att ha bröllop med många gäster. Vissa lokaler har kravet att sällskapet måste köpa all alkohol via dem, vilket ofta blir mycket dyrare än om brudparet själva har inhandlat till exempel vin och likörer.

Kläder är också en ganska stor budgetpost, men där går det att dra ner kostnaden rejält genom att köpa begagnat eller att hyra bröllopskläder. Allt från stort till smått behöver dock ses över i budgeten, tex att skapa egna bröllopsdekorationer kan spara in pengar och är dessutom en roligt gemensam aktivitet.

”Brudbuketten kan också bli dyr om bruden önskar speciella blommor.”

Budgettips för bröllopet

Engagera några av de inbjudna för att hjälpa till med förberedelser som att baka fikabröd till kaffet. Kanske någon är duktig på att baka tårtor? Där går det att spara tusenlappar då en riktigt fin bröllopstårta är dyr. Brudbuketten kan också bli dyr om bruden önskar speciella blommor. Floristerna har oftast dagspriser på snittblommor så ta reda på vad olika blommor kostar för säsongen och välj några som är billigare. Det går utmärkt att binda en underbart vacker brudbukett ändå.

Comments are closed.