Förvaring är A och O i ett hem

Något som är viktigt för den som har mycket prylar eller bor på liten yta, är förvaringen. Genom att ha en bra förvaring kan enorma extraytor uppstå och det lämnar även ett mer städat intryck.

1148215-clothes-hanger-man-s-shirts

Priserna på små lägenheter i Stockholm fullkomligt skenar på grund av deras popularitet, skriver Mitt i Stockholm. Just små ettor är det enda som många har råd med i innerstan och det har gjort att priserna på minilängenheter runt 20 kvadrat har exploderat. På Kungsholmen till exempel såldes för ett tag sen en etta på 21 kvadrat för två miljoner kronor. Det har även sålts en rad andra liknande lägenheter på Kungsholmen och i andra stadsdelar i Stockholm, för de här höga priserna.

Förvaring för alla rum

När man bor i sådana här små lägenheter, eller i vilken bostad som helst för den delen, är det viktigt med bra förvaring. Har man bra och smart förvaring får man mycket fler fria ytor och större svängrum. Dessutom behöver inte en massa onödiga prylar ligga framme och skräpa där de bara är i vägen. För att få den absolut bästa förvaringen finns en del knep man kan ta till. När det kommer till hallen är en skjutdörrsgarderob bra för att dölja kläder och skor. Men man kan också behöva lite synlig förvaring ifall man snabbt vill kunna hänga av sig något. Enkla krockar, praktiska hatthyllor och skohyllor kan fylla syftet. När det kommer till köket är gammaldags skafferier idealiska, konstaterar man i Sydsvenskan. Skafferiet får gärna ligga i norrläge och ha en ventil så att det blir svalt. De som bygger ett nytt kök kan alltså tänka på att gå tillbaka till det gamla. I sovrummet kan man ta vara på utrymmet under sängen för förvaring.

Fler tips på förvaring

Några andra bra förvaringstips bjuder Dagens Nyheter på:

  • Rullbara saker är praktiskt. Då kan man flytta undan saker väldigt lätt när det behövs.
  • Utnyttja väggarna och häng upp saker på dem med hjälp av krokar.
  • Försök förvara saker i förvaringen. Har man många olika lådor, askar, burkar och korgar kan man förvara olika typer av saker i samma förvaringsutrymme.

Comments are closed.