Gör bröllopet unikt genom pyssel

När kärleken står för dörren och förväntansfulla kärlekspar är i full gång med planeringen inför bröllopet, så kan det ibland vara lätt att förirra sig i stress och måsten. Men man får inte glömma bort glädjen med bröllop, eftersom det faktiskt är er speciella dag.

 

Det är givetvis miljoner saker som ska göras inför bröllop, även om man väljer att ha ett mindre sådant och för att stressa av lite och ta fokus från alla krav, så kan det vara både och smart att sysselsätta sig med lite pyssel. Hela bröllopet får på så sätt en personlig tvist och ni blir lite lugnare, då pyssel faktiskt kan vara rena meditationen. Gör era egna inbjudningskort, bordsplaceringskort, designa egna tackkort eller skapa era egna menyer inför middagen. Hur trevligt, ekonomiskt och kul som helst! “Det våras för budgetbröllopet”, enligt många bröllopsexperter. Ett sånt exempel är att många väljer att gifta sig via ett drop-in-bröllop.

 

Vikten av tackkort

Trots att de flesta av era gäster förmodligen har varit nästan lika förväntansfulla som er så är det artigt att skicka varje gäst ett tackkort för att denne medverkade under ceremonin och höll festen igång efteråt. Dessutom är det viktigt att tacka för alla fina presenter ni fick som nu är början på ert nya hem.

 

Ett tackkort kan vara förbeställt av en firma eller självgjorda av era händer. Dock kan det ta ganska lång tid att sitta och göra dem och många tycker inbjudningskort eller menyer är roligare att pyssla med. Tackkort kan se olika ut men många gäster tycker om att få en bild från bröllopet från ett ögonblick som man senare kanske inte kommer ihåg, av förklarliga skäl. Vissa bröllopspar skickar även med en liten CD av själva festen och ceremonin som folk kan kika på i datorn senare.

 

Sätt igång att pyssla

Om ni är kreativa finns det massor av moment där ni skulle kunna göra ert bröllop allt annat än alldagligt och trist, och dessutom billigare. Ta hjälp av andra så blir det ännu trevligare. Att bjuda in syskonbarn, vänner eller andra nära vänner och sätta saxen och klistret i handen på dem, kan vara rena nöjet.

 

Många tar hjälp av experter till bröllop men det hindrar ju inte att ni själva får ha ett ord med i leken och sätta er prägel på saker och ting.

 

DIY-dekorationer blir alltmer vanliga på bröllop. Det har ingenting med tie&dye-effekter att göra utan står helt enkelt för orden “do it yourself”. Exempel på dessa är ballonger med konfetti som garanterat kommer att prickas under småtimmarna. Fyller ni dem med helium blir intrycket än mer intressant. Många brudpar väljer även att dekorera popcorn-strutar med spetskant upptill och lägga i blommor eller godis och hänga upp i taket eller lägga på borden. Det är bara er fantasi som sätter gränser för era DIY-projekt inför det stundande bröllopet. Många tycker även om att ha bröllopet i något slags tema såsom:

 

  • Cowboy-bröllop
  • Halloween-bröllop
  • Färgtema
  • Eko-bröllop

Då kan det också vara bra att göra pysslet utifrån detta.

 

Låt alla åldrar känna sig välkomna

Bröllop ska vara en oförglömlig upplevelse, även för de minsta. Glöm inte bort barnen som efter en lång stund i kyrkan och efter alla långdragna tal, också vill ha det lite skoj. Varför inte göra ett lekrum till barnen där ovan nämnda popcornstrutar gör succé, eller små godisstånd där de kan leka affär. Inred även ett rum eller hörna med lite pyssel som barnen själva kan ta med sig hem som minne efter festen.

 

Comments are closed.