Gör eget påskpynt

Nu är påsken snart här och det innebär ett hejdundrande firande för många. Oavsett om man ska ha ett stort firande eller inte, kan det vara roligt att påskpynta hemmet lite. Det som är så roligt med påskpynt är att man kan göra väldigt mycket själv.

3012756-kruka-med-paskris

Påsken är en tid för firande med släkt och vänner med mycket påskmat, godis och trevligheter. Kanske ordnar man ett kul kalas eller bara en simpel påskmiddag för familjen. Oavsett hur man väljer att fira påskhelgen, kan det vara roligt att pynta hemmet fint med lite påskinspirerade dekorationer. Faktum är att man enkelt kan göra sitt påskpynt helt på egen hand.

Gör trendigt påskpynt

Expressen tipsar om att man ska skippa påskfjädrarna i riset och pyssla ihop vackra solfjädrar att hänga i riset istället. Dessa solfjädrar är dessutom supertrendiga eftersom de är plisserade, och detta är väldigt hett i inredningsvärlden. På alla inredningssajter och i inredningstidningarna kan man se veckade vaser, lampor, origami och papperskonst. Ska man ha ett påskparty kan man pynta till dukningen lite extra genom att göra servetterna till påskharar som man sedan sätter på alla gästers tallrikar. En beskrivning på hur man gör kan man hitta på nätet.

Bjud på hemmagjort godis

Vill man bjuda sina gäster på hemmagjort påskgodis kan man exempelvis göra kokosbollar som ser ut som kycklingar. Istället för att ha kakao eller choklad i bollarna, har man istället lemon curd, som gör att bollarna blir gula. Sedan sätter man en mandel som näbb och två silvergodiskulor som ögon. Känner man att man inte har tillräckligt med kunskaper om pyssel för att ta sig an de lite svårare pysselprojekten, kan man göra påskklassikern och måla ägg. Då behöver man bara koka ett par ägg, ta fram målarfärgerna eller målarpennorna och bara sätta igång och måla äggen hur man vill.

 

Comments are closed.