Heminredning till uterummet

Varje sommar får altanen eller uterummet fokus igen och det är dags att ställa fram utemöblerna eller att köpa nytt för säsongen. Men hur ska man egentligen tänka när det kommer till att inreda ett uterum?

 

garden-table-terraceNär man inreder ett uterum är det viktigaste att tänka igenom vad man ska använda det till. Ska det fungera som en förlängning av huset eller ska det enbart vara en plats för att sitta och äta, läsa eller sola fina dagar? När man inreder ett uterum är möblerna bland det viktigaste. Fina möbler kan man hitta hos bland annat MallofDesign. I vissa fall behövs en rejäl utomhusmöbel som ett matbord med tillhörande stolar och i andra fall kan det vara tillräckligt med en solsäng eller solstol. Detta skriver Sveriges Radio. En grundregel är att möblerna ska vara anpassade för utomhusbruk, genom att de är gjorda av just tåliga och slitstarka material. Det är betydligt bättre att satsa på möbler som åldras vackert istället för att köpa något billigt och sedan byta ut detaljer oftare istället.

 

Tips på inredning för uteplatsen

När det gäller möbler ska man tänka på att skaffa användbara och praktiska sådana som  inte tar så mycket plats. En möbel som ofta glöms bort är bänken, skriver Svenska dagbladet, som omnämner den som underskattad.

 

”Bänken. En jättebra möbel som tar väldigt liten plats. Tryck upp den mot en solig vägg och ha den som sittplats, använd den som bord eller ställ dina krukor på den. En ”quick fix” till att få det mysigt utomhus” säger Dusy Decos designexperter Lina Kjellvertz och Edin Memic Kjellvertz.

 

Ett annat tips för att få det ombonat utomhus är mattor. Ofta känns uterum eller altaner mer svårmöblerade än vad de faktiskt är och då kan man lösa det med hjälp av textilier som enkelt går att både byta ut och ta in under vintersäsongen. Det finns även mattor och textilier som är speciellt gjorda för utomhusbruk och tål både vatten, sol och vind mycket bra utan att slitas.

Comments are closed.