Höj bostadens värde

Att sälja sin bostad nu när bostadsmarknaden är het är något man bör genomföra om man vill tjäna en slant, men det finns sätt man kan höja värdet på sin bostad ytterligare – och det med enkla medel.

mäklare köpa hus nycklarNär det kommer till bostadsförsäljning är det många parametrar som måste stämma överens om man vill locka köpare och gå med vinst vid försäljningen. Till exempel menar mäklarna nu att man ska vänta till våren med sin försäljning om man vill göra en bra vinst, vilket bland annat Sveriges Radio tipsar om. Och visst finns sätt att öka vinsten på sin bostadsförsäljning, bara man vet vilka knep som fungerar. Vad många säljare till exempel gör innan en är att de lägger pengar på homestyling för att göra inredningen så inbjudande som möjligt och andra väljer att fokusera på att renovera upp hemmet. Vad man dock ska tänka på oavsett om man väljer homestyling eller att renovera är att man ska räkna med att detta kommer att kosta en slant, pengar som man dock kommer att få tillbaka vid försäljningen. Känner man därför att man inte riktigt har ekonomin till att spendera på just detta kan det därför löna sig att faktiskt ta ett mindre lån och genomföra renovering eller styling. Hos till exempel flexlimit.se finns lån från 500 kronor upp till 15 000 kronor att ta, men ett tips är att ha en plan för vad pengarna ska gå till och inte låna högre belopp än vad man faktiskt kommer att göra av med.

Så kan du öka värdet på bostaden

Något som många gör för att höja sin bostad värde är som sagt att renovera upp hemmet till modern standard, men innan man tar ett lån för att göra detta kan man se över om det går att endast piffa upp hemmet och få samma effekt som en större renovering skulle ha. Något som till exempel Dagens Industri tipsar om är hur man med enkla medel kan fräscha upp hemmet, utan att behöva spendera en förmögenhet. Bland annat tipsar man om att:

  • Byta ut handtag och beslag för lyxigare känsla.
  • Fräscha upp badkaret genom att måla det.
  • Byta gamla persienner och rengör fönster.

Comments are closed.