Inred din lilla lägenhet

Att bo i en liten lägenhet kan vara ansträngande, och då menar vi inte på det sättet att det är jobbigt att ta sig från ett rum till ett annat – utan snarare tvärtom. En liten yta kan göra att det lätt bli rörigt och man får svårt att hålla koll på sakerna. Detta är självklart någonting som är jobbigt och framkallar en hel del stress.

Det finns dock saker man kan göra för att underlätta boendet i den lilla lägenheten. Det viktigaste är att man ser till så att inredningen anpassas till ytan, och därmed kan man helt enkelt få mer utrymme. Att hitta inredning på nätet kan underlätta när man letar alternativa lösningar till det lilla boendet. Det är också smart att kika på andras lösningar. Du är ju inte ensam om att bo litet, så då kan du fråga dig: hur har andra gjort?

I en artikel i Dagens Nyheter har de skrivit om Matildas etta som ligger i Slussen i Stockholm. Den är på 35 kvadratmeter, men när man ser på bilderna känns den trots det otroligt mysig, och ändå ganska stor. En smart sak som hon har gjort är att bygga upp sängen i taket, vilket skapar otroligt mycket yta. Utöver det har hon valt ljusa väggar vilket ger ett större intryck och den enkla och stilrena inredningen gör att det inte känns rörigt och plottrigt. Hon har också lyft bort köksdörren för att skapa en känsla av mer yta än vad det är.

Här är en video om hur du kan göra en enrummare till en tvårummare också, lite kul att kika på. Sen är det självklart inte alla som kan göra så, men det kan säkerligen ge lite inspiration.

Comments are closed.