Inredning för barn o vuxen

Att inreda ett hem så att det ska passa barn, och så att barnens rum passar både dem och en själv och resten av huset eller lägenheten, kan vara en utmaning. Ofta har man inrett med en speciell stil som man själv gillar och trivs i och det är inte sällan den krockar totalt med att ha små barn som ska röra sig i lägenheten. Och inte bara stilmässigt utan även så att man har inrett så att det inte är farligt för barnen att röra sig och växa upp där. Man vill helt enkelt skapa ett hem som både man själv och ens barn trivs i. Här kommer tre tips man kan tänka på som nybliven förälder!

  • Har man ett sedan tidigare speciellt hem med egen inredningsstil vill man att den ska bevaras även när man fått barn. Och faktum är att ett hem fyllt av exempelvis antikviteter inte behöver förändras. Ett ställe som heter barnebys.se samlar auktioner online från alla auktionshus i Sverige och där kan man hitta en hel del bra grejer som passar för barnen! På så sätt blir ens hem både efter ens stil och något för barnen.
  • Att göra sitt hem helt fritt från vassa kanter är nog det första, och vanligaste, som man tänker på. Och mycket riktigt är det väldigt viktigt! Ska man lära sig gå är det rätt skönt att slippa slå huvudet i vassa bordskanter och liknande. Både för barn och förälder!
  • En stereotypisk barninredning är full av färg, mönster och figurer. Sådant som barn över lag gillar helt enkelt! Så inte helt oväntat ser de flesta barnrum ut så. Dessutom är de fyllda av leksaker som mer än gärna blir utspridda över hela hemmet och skapar en färgglad värld i även de mest vita hem. Något som vissa kan ha svårt med som föräldrar. Då behöver man inte gå loss bland galna mönster utan välja mer stilrena färger och former till rummet.

Är du ute efter fler tips kan du alltid kolla här där man skriver om ännu mer saker man kan tänka på när man inreder till barnen.

Comments are closed.