När hobbyn blir ens jobb

För många av oss handlar ett jobb om mer än att bara gå till en arbetsplats och sitta av våra timmar – det handlar om att vi tror på något och att vi brinner för det vi gör. Men hur gör man när man har ett ”vanligt” jobb och mer vill satsa på sin hobby, det man tycker om att göra? Att ha en hobby som innefattar att sälja aktier eller att baka kanske valet är mer självklart att jobba som fondförvaltare eller bagare. Men låt säga att vi gillar att sticka, måla porslinskatter eller att måla med akvarell. Då handlar det mycket om att du måste våga ta steget och tro på dig själv.

Att gå från det säkra till det osäkra

Som sagt, det handlar om att du måste ha en passion för din hobby. Då spelar det ingen roll om du blir en stor kläddesigner genom din stickning eller nästa stora konstnär med dina målningar – då handlar det om att du trivs med det du gör.

  • Börja med att kolla om det finns en butikslokal du kan hyra. Då får du snabbt en känsla om du fortfarande är beredd att satsa. Fastighetsbolaget www.harrysjogren.se erbjuder ett bra utbud av butikslokaler i Göteborgsområdet.
  • Vill du inte ha en lokal själv kan du lägga upp en annons om att du och likasinnade kan gå ihop och erbjuda ett större sortiment av det ni är bra på.
  • Ha en bra och väl strukturerad affärsplan om vad det är du vill och hur du kommer lyckas – det uppskattas av banken och tar dig ett steg närmre ditt mål.

I dagens samhälle vill många jobba med att förbättra personalen på en arbetsplats; bygga upp det nya i samhället än att förvalta det gamla. Personalchefer har blivit det nya heta drömjobbet och ekonomerna får ge vika för det nya innovativa entreprenörerna. Lycka till och sluta aldrig tro på dig själv!

Comments are closed.