Olika nivåer av kreativitet

De flesta personer känner någon typ av behov att få utlopp för sin kreativitet. Detta behov och intresse är självklart väldigt varierande i storlek hos olika personer. Att skapa och se resultat av något vi själva gjort är dock något som är mycket nyttigt lite då och då.

Personer som är födda med en stor portion kreativitet arbetar ofta som konstnärer, författare, musiker eller andra kreativa yrken. Andra nöjer sig med att ha en kreativ hobby. För den mindre kreativa typen kanske det räcker att möblera om eller laga ett par byxor någon gång väldigt sällan för att få utlopp för kreativiteten så att det räcker.

Det är skillnad på att vara kreativ och högpresterande. Att måla tavlor eller ha ett konstprojekt som hobby kan klassas som kreativitet. Att på egen hand köpa byggnadsställningar i Stockholm, eller där man bor, och måla om husfasaden utan professionell hjälp skulle nog snarare kallas för högpresterande.

Oavsett vilken av dessa personligheter du liknar så är det alltid nyttigt att ha en hobby eller ett intresse som tillåter dig att vara kreativ, åtminstone då och då. Att ha en hobby behöver inte alltid kosta pengar. Se bara i videon nedan. Ett gratis trumset som dessutom låter bra. Det kan vi kalla kreativitet!

Comments are closed.