Skinande rent innan pysslet

Är pyssla det bästa du vet? Ja, det är det för många människor och det får oss att känna oss levande samt ger oss tid att umgås på ett mycket fint och nära sätt. Men, för att kunna pyssla p ett bekvämt sätt krävs det ordning och reda.

Ja, ordning och reda är A och O innan det kommer spridas ett mindre kaos i hemmet. För, det är både viktigt för att kunna hålla ordning under arbetets gång, men även för att du ska känna inspiration och inte få i dig damm som innehåller partiklar som kan ha farliga kemikalier i sig. Så, ett hett tips är att anlita bra städhjälp som kommer och gör ett bra jobb och som låter dig bara fokusera på det härliga med att vara kreativ och att skapa och umgås. Här kan du ta del av massa nyttiga städtips med en saft punktlista om hur du kommer igång och hur du kan tänka för att på bästa sätt få det rent. Och, om du skaffar städhjälp så kan du planera in din pysseldag dagen efter så det är härligt rent när ni sätter igång.

Från smutsigt till rent

Att ha det rent är lite av en konst. Man kan se det som att få bort ovanan med att äta på kvällarna med att börja hålla rent efter sig. Men, det gäller bara att se det härliga i städningen och inte det jobbiga:

  • Fundera på varför du ska städa. Det är viktigt att känna motivation och att förstå vikten av att ha rent hemma. Om du bara tänker på att det är jobbigt kommer du snabbt att börja fuska och det kommer märkas då du kommer behöva städa om några dagar igen när smutsen hittat tillbaka till varandra.
  • Gör städningen till något roligt genom att sätta på bra musik och ta ett glas vin. Dansa runt och tänk även på att när du tränar så kör du även ett träningspass om du tar ut dina rörelse. Du blir svettig av att städa och under en timma så är det många kalorier som kan försvinna.
  • Ha struktur i ditt städande genom att börja i ena ände och avsluta i den andra. Att dra ut allt i mitten och ge sig på hela bostaden på en gång är en plan som kommer göra nästan vem som helst snurrig. Tänk hellre att du ska börja i ett rum och göra det så bra som möjligt. Om det skulle vara så att du tröttnar innan du hunnit igenom alla rummen så är det ingen jätteförlust då det inte är stökigare än vad det var när du började.
  • Fuska inte! När du gör en grovstädning så är det viktigaste att du inte fuskar. För, om du gör det kommer dammet enklare att ta sig tillbaka och du kommer känna av att det blir smutsigt snabbt igen. Då är det bättre att sätta av några timmar för att göra ett ordentligt jobb. Och förhoppningsvis så kanske du inte är ensam i hushållet så är ni två så kommer det gå dubbelt så fort.

Comments are closed.