Ställ till med dopfest

Dopet är enligt den kristna tron ett av två sakrament, och en mycket viktig händelse i en kristens liv. Genom dopet träder man in i den kristna gemenskapen och blir en av Guds högt älskade. Även någon utan en stark tro kan vilja döpa sitt barn, för den fina symbolikens skull och för att få ett tillfälle att välkomna det nya barnet. Efter dopet anordnas ofta en tillställning av mindre eller större slag, för att på ett lättsamt vis kunna fira barnets ankomst. Här följer några tips för en lyckad dopfest.

”Att servera sina gäster någon sorts lättare lunch är att rekommendera.”

Mat är en viktig del av så gott som alla firanden, oavsett högtid och kultur. Ett dop sker ofta på lördagar vid förmiddags- eller lunchtid. Att servera sina gäster någon sorts lättare lunch är att rekommendera. Kallskuret eller smörgåstårta passar båda bra och ger en festlig känsla. Vad gäller efterrätten så är “beställa en riktigt fin tårta!” det vattentätaste tipset. Tårtor ger en festlig känsla, smakar mycket gott och kan varieras på många sätt.

Dekorera fint och planera

På en festlig tillställning är det viktigt att det också ser fint ut. Glada men lugna färger är bra för att harmonisera med tillställningens karaktär. Ballonger, serpentiner, fina servetter och en vacker dukning är faktorer som kommer ge en bra känsla. Det är bra att planera vad som ska hända under tillställningen. Ska mat serveras är det bra om det blir av vid rätt tidpunkt och att det finns några som kan sköta det. Tal och andra aktiviteter bör också planeras in på förhand.

Comments are closed.