Trender för våren

Varje år bjuder på nya härliga inredningstrender som modefantasterna inte är sena med att haka på. Detta gäller även för i år och till våren är det blått, broderat och mörkt som gäller.

I ett inlägg som tidigare publicerat på denna sida gick vi genom vårens trender för 2015. Trenderna handlade då bland annat om marmor och mässing, smart förvaring och blommor på alla möbler och inredningsprylar. Men år 2015 är förbi och det är även de trender som var aktuella då. Nu tittar vi istället mer på 2016 års trender och de ser lite annorlunda ut från förra året. Nu är det exempelvis blått för hela slanten som gäller.

Blått är flottmöbler-varuhus

I Elle kan man läsa om ett antal spännande trender för den här våren, och för det här året. Den första trenden man väljer att lägga fokus på i artikeln är trenden med brodering. Hantverkstrenden är nämligen starkare än någonsin just nu och vi fokuserar mycket på att göra saker själva, som att brodera. Om man går in på valfri pysselbutik kan man hitta mängder av materialsatser för den som vill brodera och en bra start kan vara att brodera en kudde. Ytterligare trend, som vi tog upp precis, är den blåa. Blått syns på väggar och på möbler och kommer i mängder av olika nyanser. Många år har vi tyckt att blå är en för kall färg att inreda med men nu är färgen här för att stanna eftersom det mesta faktiskt klär i blått.

Fler fina trender

Självklart finns en uppsjö av trender som man kan haka på i hemmet om man vill, förut dem som redan nämnts. Några av dessa är:

  • Golv på väggen. Fondväggen är daterad sedan länge och nu har vi istället sett att många vågat ta ut svängarna rejält och låtit golvet gå upp en bit på väggen för en spännande look.
  • Mörkt och mysigt. Det vita och fräscha är inte längre hetast utan nu vågar vi svenskar satsa på mörkare och murrigare färger som sätter en mysig stämning.
  • Vi lägger allt mer krut på detaljerna och festar till våra hem med vackra beslag och fötter på möblerna.

Comments are closed.