Henric Mellbin ny VD på Idhammar

Henric Mellbin tillträder tjänsten som VD på Idhammar den 12 januari 2024. Han efterträder Jan-Olof Hilmerstam som börjar på LKAB. Idag arbetar Henric som vice vd på Granitor Aenigma och som styrelseledamot på Idhammar.

  • Henric Mellbin har stor kunskap om verksamheten och är en erfaren ledare som starkt kommer att bidra till Idhammars utveckling och dess strategiska målsättning. Samtidigt är det med stolthet vi önskar tidigare vd, Jan-Olof Hilmerstam, lycka till när han nu skall ta sig an produktiviteten i en av industrisveriges kronjuveler LKAB, säger Jonas Bergmark, styrelseordförande på Idhammar.

Jan-Olof kommer att ha en ledande nyckelroll i LKABs förflyttning inom Asset Management och riskbaserat datadrivet underhåll i syfte att maximera drifttillgängligheten.

  • Henric Mellbin tillträder tjänsten som VD på Idhammar den 12 januari 2024. Han efterträder Jan-Olof Hilmerstam som börjar på LKAB. Idag arbetar Henric som vice vd på Granitor Aenigma och som styrelseledamot på Idhammar.
  • Det finns en fantastisk kompetens inom Idhammar och jag är väldigt nöjd med vad vi har åstadkommit tillsammans. Med Henric får vi en god efterträdare med sin gedigna bakgrund och branscherfarenhet och jag önskar honom och bolaget fortsatta framgångar framöver, säger Jan-Olof Hilmerstam

Henric har i drygt 20 år arbetat med verksamhet med inriktning mot underhåll och Asset Management, inom konsulttjänster och utbildning.

  • Jag ser med stor glädje fram emot uppdraget att tillsammans med våra kunder fortsätta den framgångsrika strategi vi har idag. Sedan 50 år har Idhammar genom vår konsult- och utbildningsverksamhet bidragit till att utveckla företag inom underhåll och Asset Management, säger Henric Mellbin.

En av utmaningarna inom samhället idag är att effektivt nyttja våra resurser och det finns också ett stort behov av kvalificerad arbetskraft.

  • Här spelar Idhammar en viktig roll och vi kan med vår erfarenhet och kunskap göra en stor skillnad i att skapa en effektiv, störningsfri och hållbar verksamhet, avslutar Henric.

Om Idhammar

Som dotterbolag till Granitor Aenigma är Idhammar en del av Granitor-gruppen och ett ledande utvecklingsföretag inom Underhåll samt Asset Management. Våra tjänster syftar till att ta våra kunder närmare en effektiv, störningsfri och hållbar verksamhet genom utbildning och konsulttjänster.

För mer information, vänligen kontakta:

Henric Mellbin, tillträdande VD på Idhammar
+46 72 731 62 63, henric.mellbin@granitor.se